Metil, želatinujúce činidlo (E461) – Albert y Ferran Adrià
Metil, želatinujúce činidlo (E461) vyvinuté Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu a snahu o dokonalosť. Metil (Methylcellulose) je extrahovaný z celulózy zeleniny. Na rozdiel od iných želatinujúcich látok, Metil pri zahrievaní tuhne. Za studena pôsobí ako zahusťovadlo. V metilcelulózach existuje široká škála viskozity, ktorá ovplyvňuje konečný výsledok želírovania. Metil bol vybraný pre jeho veľkú želatinujúcu silu a spoľahlivosť.
POUŽITIE
- dávkovanie: mäkké želé - 7 g/l; lepiaci efekt - 30g/l
- v práškovej forme
- za studena dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke, kým nedosiahne teplotu +4°C na hydratáciu, následne ohrejte do +55°C
- keď produkt vychladne, stratí želatinujúcu kapacitu a stane sa tekutým
Zodpovedný podnikateľ: Guzman Gastronómia SL, Mercabarna Longitudinal 5 N. 53, 08040 Barcelona, Španielsko.
Importér / Predajca v Slovenskej republike: ALVEX, spol.s r.o. Štefánikova 35, 900 28 Ivanka pri Dunaji, IČO: 34139435, Dič: SK2020364500





