Naposledy zobrazené

 

phone

     OSOBNÝ
     ODBER


phone     PROFESIONÁLNY
     SERVIS


 

Striekacie zariadenia

Zariadenia na striekanie potravinárskych surovín a farieb

Veľkokapacitné dávkovačeVeľkokapacitné postrekovače

Dekorovanie a zdobenieRučné rozprašovače

Airbrush pre cukrárovAirbrush pre cukrárov

Príslušenstvo pre striekacie zariadeniaPrísluš: pre striekacie zariadenia

Náhradné diely pre striekacie zariadeniaNáhradné diely pre striekacie zariadenia

STRIEKANIE - Keď niekto počuje slovo striekať, tak si hneď predstavuje striekanie farieb. Striekať sa v dnešnej dobe dajú už naozaj rozmanité látky a materialy a nemusia byť vždy len riedke. Striekanie je moderná a úsporná technológia nanášania striekaných surovín. Spočíva v doprave aplikačného materiálu vysokým tlakom do rozprašovacej dýzy, kde je materiál vysokým tlakom rozprašovaný. Množstvo a šírka lúča závisia od veľkosti používanej dýzy. Vysokotlaková technológia umožňuje nanesenie aj veľmi hustých materiálov. Čo je tiež veľmi dôležité je fakt, že na trhu sú striekacie pištole / rozprašovače, ktoré nepotrebujú stlačený vzduch, fungujú teda bez kompresora. Je to tzv. bezvzduchové rozprašovanie - tvar striekaného lúča je vytvorený iba vysokým tlakom aplikovaného materiálu prechádzajúceho štrbinou dýzy (trysky)
V gastronomii sa tieto technológie už tiež udomácnili a v mnohých a mnohých prevádzkach si už bez nich nevedia prácu ani len predstaviť. Striekanie je obľúbené pre nanášanie vajec, olejov, masiel a rôznych ďalšich tukov, želatín, glazúr, fondánov, čokolád, čokoládových mixov, marinád, drezingov, omáčiek a pod. Rozprašovače slúžia napr. aj k jemnému rozptýleniu oleja na pekáč - omasteniu - ako kedysi s husím brkom. Taktiež k omasteniu čokoládových plôch, glazúr....

Striekanie zrýchľuje prácu a tým výrazne šetrí čas a čo je tiež dôležité, že výrazne šetrí aj použité suroviny !!!

 
Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania