doprava DOPRAVA ZADARMO!
pri objednávke príslušenstva nad 120€
Osobný odber OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

čokoláda a kakao

Čokoláda, čokoládové produkty, kakao

čokoláda BELCOLADE

Čokoláda BELCOLADE

čokoláda Callebaut

Čokoláda CALLEBAUT

čokoláda a kakaový prášok

Kakaové prášky

kakaové maslo

Kakaové maslo

Čokoládové zdobenie

Čokoládové zdobenie

 

polevy ( toppingy )

Čokoládové polevy

 

 

 

 

 

 

 


“Nová britská štúdia odhalila, že deviati z desiatich ľudí milujú čokoládu. Ten desiaty klamal.” ( Robert Paul )    

Čokoláda je potravina, vyrábaná zo zrniek tropického stromu 
Theobroma cacao - kakaovníka a patrí medzi najpopulárnejšie sladkosti na svete.     
Čokoláda je zložitá, ale zaujímavá hmota. Dominantnú úlohu vo výrobe kvalitných čokoládových produktov zohráva remeselná výroba a kvalitné stroje. Poznanie a pochopenie čokolády je tiež dôležité, ako aj prídavných surovín pre jednotlivé produkty. To napomáha vytvoriť produkt, ktorý zanechá ozajstný zážitok.     
Slovo čokoláda má pôvod v jazyku Nahuatl u pôvodných obyvateľov stredného Mexika, kde sa kakaovník pestoval už pred tritisíc rokmi. Zo semien plodov kakaovníka sa vyrába prášok známy ako kakao.      Vedeli ste, že zo všetkých známych potravín, kakao má najvyššiu antioxidačné obsah polyfenolov, a poskytuje najvyššiu kardio-ochranu? 
Vedeli ste, že aj malé množstvo kakaa môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi, a môže znížiť krvný tlak?  Ako rozpoznať kvalitnú čokoládu ? Kvalitná čokoláda by mala obsahovať 100%-ný podiel tukov kakaové maslo. Menej kvalitné čokolády ho nahrádzajú do väčšej či menšej miery inými rastlinnými tukmi, čím sa čokoláda kazí. Ako lacná náhrada kakaového masla sa používa napr. palmový olej, kokum gurgi, bambucké maslo, olej z jadier mangových kôstok… Táto náhrada sa skrýva za pojmom “rastlinný tuk”.