doprava DOPRAVA ZADARMO!
pri objednávke príslušenstva nad 120€
Osobný odber OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

želatinujúce činidlá a emulgátory

Želatinujúce činidlá a emulgátory

Hydrokoloidy a emulgátory patria medzi funkčné zložky potravín, ktoré ovplyvňujú ich štruktúru, konzistenciu a stabilitu.

Hydrokoloidy sú prírodné polysacharidy alebo proteíny rastlinného, živočíšneho či mikrobiálneho pôvodu, ktoré slúžia ako zahusťovadlá, želírujúce a stabilizačné látky. Zlepšujú textúru, objem a trvanlivosť potravín, používajú sa napríklad aj ako náhrada lepku v bezlepkovom pečive.

Emulgátory umožňujú miešanie inak nezlučiteľných zložiek, ako sú voda a tuk. Znižujú povrchové napätie medzi fázami, čím podporujú tvorbu a stabilitu emulzií, pien a suspenzií. Využívajú sa pri výrobe majonéz, dezertov, šľahačiek, zmrzlín či čokolády. Pomáhajú zlepšiť konzistenciu, znížiť prskanie oleja a ovplyvniť kryštalizáciu tukov. Príkladom prírodného emulgátora je vajce.

Filter
Použitie
Výrobca
Cena
Agar Agar, želatinujúce činidlo (E406), 40 g – SILIKOMARTAgar Agar, želatinujúce činidlo (E406), 40 g – SILIKOMARTAgar je produkt, ktorý je získaný spracovaním červených rias (rodov Gelidium a Gracilaria) a používa sa ako rastlinný želírovací - želatinujúci prostriedokskladom 1 ks9.84 € Agar Agar, želatinujúce činidlo (E406), 500 g – CHEF'S ALLCHEMYAgar Agar, želatinujúce činidlo (E406), 500 g – CHEF'S ALLCHEMYAgar Agar v prášku je prírodné želírovacie činidlo (vegan), ktoré sa získava z rôznych druhov červených rias. Práca s agarom je vždy rovnaká: zmiešajte NOVINKAskladom 4 ks33.90 € Xantana, xantanová guma (E415), 500 g – CHEF'S ALLCHEMYXantana, xantanová guma (E415), 500 g – CHEF'S ALLCHEMYXantán je prírodný polysacharid používaný ako zahusťovadlo, emulgátor a stabilizátor, ktorý zlepšuje konzistenciu a textúru potravín. Xantán sa získava NOVINKAskladom 6 ks22.50 € Pektin NH, želatinujúce činidlo, 1 kg – GUZMÁNPektin NH, želatinujúce činidlo, 1 kg – GUZMÁNPektin NH je osvedčený rastlinný želírovací prostiedok na výrobu ovocných želé z ovocných štiav, marmelád, džemov a pyré z čerstvého ovocia. Zloženie:- 60% TOP PRODUKTskladom 2 ks32.00 € 80.00 € Albumín na šľahanie, 400g – 100%CHEFAlbumín na šľahanie, 400g – 100%CHEFAlbumín na šľahanie od spoločnosti 100%CHEF je proteínový prášok získaný z vaječného bielka, ideálny na získanie pevných a dokonale prevzdušnených NOVINKAskladom 4 ks40.59 € Emulgátor sójový lecitín, 400g – SOSAEmulgátor sójový lecitín, 400g – SOSAPráškový sójový lecitín od spoločnosti SOSA umožní vytvoriť dokonalú emulziu, ideálne pre potravinársky priemysel. Vzhľad: prášok, vôňa a chuť: NOVINKAskladom 3 ks36.00 € Gelly, želatinujúce činidlo, 500g – Albert y Ferran Adrià (prášková želatína 220 bloom)Gelly, želatinujúce činidlo, 500g – Albert y Ferran Adrià (prášková želatína 220 bloom)Gelly, želatinujúce činidlo (E418) vyvinuté Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu askladom 3 ks43.05 € Iota, želatinujúce činidlo (E407), 500g – Albert y Ferran AdriàIota, želatinujúce činidlo (E407), 500g – Albert y Ferran AdriàIota, želatinujúce činidlo (E407) vyvinuté Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu askladom 4 ks43.05 € Pektin NH, želatinujúce činidlo, 50 g – GUZMÁNPektin NH, želatinujúce činidlo, 50 g – GUZMÁNPektin NH je osvedčený rastlinný želírovací prostiedok na výrobu ovocných želé z ovocných štiav, marmelád, džemov a pyré z čerstvého ovocia. Zloženie:skladom 22 ks5.00 € Zmes na stabilizáciu peny SpmH, Hot Espuma, 500g – 100%CHEFZmes na stabilizáciu peny SpmH, Hot Espuma, 500g – 100%CHEFSpmH je optimalizovaná zmes emulgačných a zahusťovacích činidiel od spoločnosti 100%CHEF vytvorená na pridanie do akejkoľvek tekutiny na dosiahnutie vzdušnej, NOVINKAskladom 4 ks28.29 €