Kappa, želatinujúce činidlo (E407), 400g – Albert y Ferran Adrià
Kappa, želatinujúce činidlo (E407) vyvinuté Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu a snahu o dokonalosť. Kappa je extrahovaná z druhu červených rias (hlavne z rodov Chondrus a Eucheuma). Ide o karagénan, názov pochádzajúci z írskeho Carragheenu, kde sa tieto riasy používajú už viac ako 600 rokov. V polovici 20. storočia sa tento „írsky mach“ začal priemyselne vyrábať ako želatinujúce činidlo. Kappa vytvára želé s pevnou a krehkou štruktúrou.
POUŽITIE
- dávkovanie: mäkké želé - 2 g/l; pevné želé - 15 g/l
- premiešajte za studena a priveďte do varu
- v práškovej forme
- po stuhnutí znesie teploty do +60°C
- rýchle želírovanie umožňuje prísady potierať a zalievať
- v kyslých roztokoch čiastočne stráca želatinujúcu schopnosť
Zodpovedný podnikateľ: Guzman Gastronómia SL, Mercabarna Longitudinal 5 N. 53, 08040 Barcelona, Španielsko.
Importér / Predajca v Slovenskej republike: ALVEX, spol.s r.o. Štefánikova 35, 900 28 Ivanka pri Dunaji, IČO: 34139435, Dič: SK2020364500