Gellan, želatinujúce činidlo (E418) – Albert y Ferran Adrià
Gellan, želatinujúce činidlo (E418) vyvinuté Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu a snahu o dokonalosť. Guma Gellan je získaná fermentáciou baktérií Sphingomonas elodea.
Gellan umožňuje získať pevné a elastické želé, ktoré sa dá čisto prekrojiť a odolá teplotám do +90ºC.
POUŽITIE
- dávkovanie: mäkké želé - 5 g/l; pevné želé - 13 g/l
- zahrejte na +85ºC, potom ochlaďte, aby ste dosiahli želatinujúci efekt
- v práškovej forme
- v koncentrovaných soľných roztokoch stráca želatinujúcu schopnosť
Zodpovedný podnikateľ: Guzman Gastronómia SL, Mercabarna Longitudinal 5 N. 53, 08040 Barcelona, Španielsko.
Importér / Predajca v Slovenskej republike: ALVEX, spol.s r.o. Štefánikova 35, 900 28 Ivanka pri Dunaji, IČO: 34139435, Dič: SK2020364500
Podobné produkty









