BLOG
DUBAJSKÁ ČOKOLÁDA V POHÁRIKOCH
18. 3. 2025 | Blog
Na internete nájdete množstvo receptov na Dubajskú čokoládu. Je chutná, chrumkavá a jedinečná a preto si získala veľké množstvo fanúšikov po celom svete. Z toho dôvodu sme sa aj my rozhodli priniesť vám ju, ale v o niečo lahodnejšej podobe. Predstavujeme vám Dubajské poháriky s domácimi kataify rezancami!
MELANŽÉRY: VAŠI POMOCNÍCI PRI VÝROBE ORECHOVEJ PASTY A ČOKOLÁDY
24. 1. 2025 | Blog
Nie je to tak dávno, keď naši predkovia manuálne mleli obilie a orechy, aby získali základné suroviny pre svoje jedlá. Dnes máme k dispozícii sofistikované stroje, ktoré túto prácu vykonajú za nás. Oveľa rýchlejšie a efektívnejšie. Jedným z nich je melanžér – dôležitý pomocník v mnohých domácich aj priemyselných kuchyniach.
CHCETE ČOKOLÁDU AKO OD PROFESIONÁLOV? NAUČTE SA TEMPEROVAŤ!
12. 12. 2024 | Blog
Prečo je jedna čokoláda lesklá a chrumkavá, zatiaľ čo iná matná a mäkká? Tajomstvo spočíva v temperovaní. Aj keď to znie ako nejaký čarovný rituál, temperovanie čokolády je v skutočnosti presný vedecký proces, ktorý ovplyvňuje nielen vzhľad, ale aj chuť vašich čokoládových výtvorov.