DUBAJSKÁ ČOKOLÁDA TROCHU INAK! VYSKÚŠAJTE DUBAJSKÉ POHÁRIKY S DOMÁCIMI KATAIFY REZANCAMI!

Na internete nájdete množstvo receptov na Dubajskú čokoládu. Je chutná, chrumkavá a jedinečná a preto si získala veľké množstvo fanúšikov po celom svete. Z toho dôvodu sme sa aj my rozhodli priniesť vám ju, ale v o niečo lahodnejšej podobe. Predstavujeme vám Dubajské poháriky s domácimi kataify rezancami! Tieto poháriky sú plné exotických chutí a skvele sa hodia aj ako pohostenie na oslavy. Kombinácia chrumkavých kataify rezancov, pistáciového krému a nadýchanej čokoládovej peny je jednoducho neodolateľná. A najlepšie na tom je, že si ich môžete pripraviť doma!
Poďme na to!
Čo budeme potrebovať na 4 poháriky?
Kataify rezance:
- 200 g hladká múka
- 150 g kukuričný škrob
- 400 g vody izbovej teploty
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 polievková lyžica oleja
Pistáciová náplň:
- Opražené kataify rezance (viď postup nižšie)
- Pistáciový krém
- Voliteľné: Tahini pasta (pre autentickú "dubajskú" chuť)
Čokoládová pena (šľahaná čokoládová ganáž):
- 200 g smotany na šľahanie (min. 35%)
- 150 g horkej čokolády
- 100 g studenej smotany na šľahanie (min. 35%)
Kataify rezance - domáca výroba:
Všetky suroviny na rezance zmiešame v miske. Dôkladne premiešame, aby sme sa zbavili hrudiek.
Zmes precedíme cez sitko, aby sme získali hladkú konzistenciu.
Zafóliujeme a necháme odležať v chladničke približne 1 hodinu.
Zmes prenesieme do cukrárskeho vrecka a odstrihneme milimetrovú dierku na konci vrecka.
Rozohrejeme panvicu (bez oleja!), cesto striekame a v priebehu pár sekúnd nám vzniknú tenučké rezance. Prenesieme si ich na dosku, nakrájame, na panvici si roztopíme maslo a cestoviny na ňom sprudka opečieme do zlatista.
Následne ich na doske najemno nakrájame.
Tip: Zvyšné rezance skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydržia tam niekoľko dní a môžete ich použiť na ďalšie recepty!
Pistáciová náplň
Opražené kataify rezance zmiešame s pistáciovým krémom.
Ak chcete autentickú "dubajskú" chuť, pridajte tiež lyžičku tahini pasty. Množstvo závisí od vašej chuti.
Čokoládová pena (šľahaná čokoládová ganáž)
200 g smotany zohrejeme, ale nenecháme prevrieť.
Odstavíme z ohňa a prisypeme horkú čokoládu.
Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevznikne hladká zmes.
Prilejeme studenú smotanu a poriadne premiešame (môžeme použiť aj tyčový mixér).
Prelejeme do nádoby, prikryjeme fóliou a necháme zachladiť minimálne 4 až 6 hodín v chladničke, ideálne cez noc.
Čokoládovú zmes si prenesieme do šľahacej misy a na stredných otáčkach vyšľaháme nadýchanú čokoládovú penu.
Tip na produkt: Čokoláda Blanxart
Vrstvenie dubajských pohárikov
Čokoládovú penu prenesieme do cukrárskeho vrecka, na jej vrstvenie použijeme ozdobnú špičku.
Na dno pohárikov dáme najprv vrstvu čokoládovej peny a potom vrstvu pistáciovej náplne s kataify rezancami.
Nasleduje vrstva malín, ale hodiť sa môže aj iné ovocie, ako napr. jahody.
Na nich znovu navrstvíme nadýchanú čokoládovú penu.
Môžeme ozdobiť nasekanými pistáciami, malinami, lyofilizovaným ovocím, kúskami čokolády alebo celými kataify rezancami.
Tip: Poháriky nechajte pred podávaním ešte chvíľu vychladiť v chladničke.
Tip na produkt: Poháriky na servírovanie Bucket 210 ml, línia ELEGANT – MARTELLATO
Užite si túto skvelú alternatívu k Dubajskej čokoláde, ktorú budete milovať! Dajte nám vedieť, ako vám chutilo!
Odporúčané produkty