Xantana, xantanová guma (E415), 500 g – CHEF'S ALLCHEMY
Xantán je prírodný polysacharid používaný ako zahusťovadlo, emulgátor a stabilizátor, ktorý zlepšuje konzistenciu a textúru potravín. Xantán sa získava fermentáciou sacharidov (napr. glukózy alebo sacharózy) pomocou baktérie Xanthomonas campestris. Po fermentácii sa produkt vysuší a pomelie na prášok.
Vlastnosti: rozpúšťa sa za studena aj za tepla. Je odolný voči teplu aj mrazu. Nie je termoreverzibilný, nemožno ho znovu zahrievať.
Vzhľad: Biely prášok
Vôňa a chuť: neutrálna
Zloženie: xantánová guma E415
Dávkovanie: podľa potreby
Použitie: omáčky, raw coulis, falošná vinaigrete omáčka, polievky, sirupy
Skladovanie: Skladujte v originálnom balení na suchom a čistom mieste. Chráňte pred slnkom. Skladujte pri teplote v rozmedzí 15-25 °C. Po otvorení skladujte v uzavretej nádobe.
Výživové hodnoty v 100 g: Energia: 175 Kcal – 732 kJ, Celkové tuky: 0 g, Z toho trans tuky: 0 g, Cholesterol: 0 mg, Sodík: 3,5 g, Celkové sacharidy: 1,6 g, Vláknina: 80 g, Celkové cukry: 0 g, Proteíny: 3,9 g, Draslík: 0 mg, Vápnik: 0 mg, Železo: 0 mg.









