Manitol, náhrada cukru (E421), 700 g – Albert y Ferran Adrià
Manitol, náhrada cukru vyvinutá Albertom a Ferranom Adrià, prestížnymi španielskymi šéfkuchármi, medzinárodne uznávanými pre svoju kreativitu a snahu o dokonalosť. Manitol je kryštalický polyol bez zápachu získaný z fruktózy alebo cukrov extrahovaných z morských rias alebo húb. Má nízku hygroskopickosť a nehydratuje. Taktiež má v porovaní so sacharózou nižšiu sladivosť (50-60%). Používa sa na kryštalizáciu všetkých druhov produktov.
MANITOL
- biely prášok bez zápachu
- rozpustný aj za studena, lepšie rozpustný pri zahriatí
- vhodné pre diabetikov
- skladujte na chladnom a suchom mieste
- pri nadmernej spotreba má laxatívny účinok
Zloženie: manitol vyrobený hydrogenáciou E-421i.
Zodpovedný podnikateľ: Guzman Gastronómia SL, Mercabarna Longitudinal 5 N. 53, 08040 Barcelona, Španielsko.
Importér / Predajca v Slovenskej republike: ALVEX, spol.s r.o. Štefánikova 35, 900 28 Ivanka pri Dunaji, IČO: 34139435, Dič: SK2020364500
Aplikácia
Poťahovacie prísady, kryštalizácia všetkých druhov produktov. Roztopte na miernom ohni, kým nie je úplne tekutý. Opatrne obaľte prísadu, ktorá má kryštalizovať. Rozpustný za studena, aj keď sa lepšie rozpúšťa za tepla. Vhodné pre diabetikov.
Potravinové sladidlo.