Neodolateľná čokoládová torta, ktorú zvládne aj začiatočník
Máte chuť na niečo super čokoládové, ale nechce sa vám tráviť celé hodiny v kuchyni? Máme pre vás skvelý recept, ktorý sme pripravili spolu s @mlsnotky. Tento koláčik je taký jednoduchý, že ho zvládne naozaj každý, a výsledok je neskutočne vláčny a čokoládový. Skvele sa hodí na nedeľné popoludnie alebo keď jednoducho dostanete chuť na niečo sladké, bez ohľadu na ročné obdobie.
Na cesto budete potrebovať:
-
3 vajcia veľkosti M/L
-
170 g práškového cukru (ak použijete trstinový, koláč bude o to vláčnejší)
-
150 g roztopeného masla
-
150 g mliečnej čokolády
-
60 g hladkej múky
-
50 g kakaa
-
štipka soli
-
1/2 lyžičky prášku do pečiva
Čokoládový korpus a zdobenie
-
Najskôr si zapnite rúru a predhrejte ju na +160 °C s ventilátorom. Pripravte si tortovú formu, vystlanú papierom na pečenie.
-
V miske si vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
-
V menšom hrnci roztopte maslo. Keď je maslo tekuté, stiahnite hrniec z ohňa a pridajte doň mliečnu čokoládu. Za stáleho miešania ju nechajte roztopiť.
-
Ešte horúcu čokoládovú zmes pomaly vlejte do vajíčkovej peny a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
V inej miske zmiešajte hladkú múku, kakao, soľ a prášok do pečiva. Túto suchú zmes prisypte k čokoládovej zmesi a poriadne premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
-
Cesto vylejte do pripravenej tortovej formy. Ak chcete, môžete ho posypať kúskami čokolády, nasekanými orechmi alebo čímkoľvek, čo máte radi.
-
Pečte približne 15 minút. Koláč by mal byť v strede stále mierne vláčny, preto urobte špajdľový test – ak vytiahnete špajdľu s vlhkými omrvinkami, je hotovo.
-
Koláč nechajte poriadne vychladnúť. Môžete ho nechať tak, alebo preliať niektorým z krémov z našej ponuky, karamelom či Nutellou.
-
Najlepšie chutí podávaný s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s poriadnou dávkou šľahačky.
Budeme radi, keď nám dáte vedieť, či sa vám čokoládová torta podarila.
Prajeme vám dobrú chuť!