NEPEČENÝ BEZLEPKOVÝ VANILKOVÝ CHEESECAKE S BIELOU ČOKOLÁDOU

Máte chuť na niečo neuveriteľne krémové, svieže a pritom bez pečenia? A čo tak si to dopriať v bezlepkovej verzii? Spolu s @tutucake.sk sme pre vás pripravili recept na božský nepečený vanilkový cheesecake s bielou čokoládou, ktorý je tak jednoduchý a chutný, že si ho zamiluje celá rodina.
Tajomstvo dokonalého cheesecaku spočíva v správnom pomere surovín a šikovnej technike. Nehovoriac o tom, že si ho môžete prispôsobiť presne podľa svojej chuti!
Nepečený korpus – chrumkavý bezlepkový základ
Základom každého dobrého cheesecaku je korpus. Ak sa vyhýbate lepku, tento domáci sušienkový korpus je tou najlepšou voľbou! Samozrejme, môžete použiť aj kúpené bezlepkové sušienky (290 g), no s domácimi posuniete chuťový zážitok na vyššiu úroveň.
Domáce bezlepkové sušienky
Do domácich sušienok budete potrebovať nasledovné suroviny:
-
210g múka
-
90g práškový cukor
-
Štipka soli
-
50g vajíčko ( cca 1ks )
-
35g mandľová múka
-
110g maslo 82%
Postup:
-
V miske zmiešajte múku, práškový cukor, mandľovú múku a soľ.
-
Pridajte nakrájané studené maslo a spracujte na mrveničku.
-
Pridajte vajíčko a vypracujte hladké cesto. Pri bezlepkovej verzii môže byť mierne lepivé.
-
Cesto vyvaľkajte medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 2 - 3 mm.
-
Pečte v rúre predhriatej na 150 °C približne 10 - 15 minút. Čas a stav sušienky si priebežne sledujte, každá rúra pečie inak.
-
Nechajte sušienku úplne vychladnúť.
Tip: Ak vám nevadí lepok, môžete použiť aj klasickú pšeničnú alebo špaldovú múku v rovnakom pomere.
Vychladnuté sušienky nalámte a rozmixujte s rozpusteným maslom, kým nevznikne súdržná vlhká zmes. Hmotu nasypte do pripravenej tortovej formy 22 cm, rovnomerne ju utlačte na dno a po okrajoch. Dajte chladiť do chladničky na 1 hodinu.
Nepečená vanilkovo-čokoládová náplň
Kým sa korpus chladí, pripravte si náplň. Táto kombinácia je extrémne lahodná a stabilná.
Do náplne budete potrebovať nasledovné suroviny:
-
410g smotanový syr
-
150g mascarpone
-
1 ks vanikovy lusk vnútro alebo vanilkový prášok 1kávová lyžička
-
140 g krém z bielej čokolády
-
160 g krém z bielej čokolády / na vrch /
-
100g práškový cukor
-
250g šľahačková smotana 33%
Postup:
-
Vo veľkej miske zmiešajte smotanový syr, mascarpone, vanilku a práškový cukor. Miešajte kým nedosiahnete hladkú a homogénnu zmes.
-
Pridajte 140 g rozpusteného krému z bielej čokolády a dôkladne premiešajte.
-
V inej miske vyšľahajte šľahačkovú smotanu do tuha.
-
Vyšľahanú smotanu jemne zapracujte do syrovej zmesi, najlepšie na dvakrát, aby ste nestratili vzduch.
-
Náplň vylejte na vychladený korpus a uhlaďte povrch cukrárskou špachtľou.
-
Cheesecake dajte chladiť ideálne cez noc (minimálne 4 hodiny) do chladničky.
Keď je cheesecake poriadne stuhnutý, pripravte si polevu. Rozpustite zvyšných 160 g krému z bielej čokolády do tekutej konzistencie a rovnomerne ho vylejte na vrch cheesecaku. Uhlaďte a dajte chladiť ešte aspoň na 1 hodinu.
Vytvorte si cheesecake podľa seba!
Tento recept na bezlepkový nepečený korpus môžete použiť ako ideálny základ pre akúkoľvek príchuť cheesecaku. Jednoducho nahraďte krém z bielej čokolády inými príchuťami z našej širokej ponuky krémov. Použiť môžete napríklad pistáciový krém, cookies krém, lieskovo orieškovo – kakaový krém, karamelový krém či lieskovo orieškový svetlý krém, podľa toho aké chute preferujete. Všetky krémy máme v stálej ponuke.
Na www.pastrymarket.sk nájdete dokonalé krémy do dezertov, ktoré milujú všetci.

