Kontinuálny čokotemper so systémom na poťahovanie čokoládou MAESTRIA – FBM
Kontinuálny čokotemper so systémom na poťahovanie čokoládou MAESTRIA od spoločnosti FBM vybavený trojzónovým temperovacím systémom umožňujúcim presnejšiu kontrolu nad temperačnou krivkou. Technológia kontinuálneho temperovania umožňuje ovládanie 3 teplôt: pracovnej nádrže ohrievanej vodným kúpeľom, priame chladenie skrutkového čerpadla plynom, a prípadne finálne ohrievanie - kombinácia poskytujúca veľmi dobrú reaktivitu a stabilitu.
Ovládací panel umožňuje operátorom nastaviť a uložiť jednotlivé krivky temperovania pre rôzne čokolády, nastaviť týždenný plán (napr. v pondelok zapnúť stroj skôr, aby sa čokoláda vopred roztopila) a automatické vypnutie stroja. Taktiež umožňuje výber rôznych kriviek kryštalizácie podľa druhu čokolády (čierna, mliečna, biela) a rôznych profilov temperovania (štandardné alebo rýchle).
Poťahovací pás je rozdelený na dve časti. Je vybavený nerezovým pásom širokým 300 mm, blokmi na uloženie kotúča papiera, a vyhrievanou spodnou poťahovacou nádržou na zabránenie stuhnutiu čokolády.
VLASTNOSTI
- konštrukcia vyrobená z nehrdzavejúcej ocele AISI 304
- elektronický dávkovač s nastavením času dávkovania a počtu opakovaní
- vyhrievaný vibračný stôl súčasťou balenia
- jednoduché nastavenie všetkých parametrovou pomocou elektronického ovládacieho panelu s displejom
- možnosť uloženia programu pre jednotlivé čokolády
- LED kontrolky na indikáciu zmien teploty (ohrievanie a temperovanie)
- automatický spätný chod čerpadla na urýchlenie reštartovania temperovacieho cyklu alebo výmeny čokolády
- vyberateľný šnek pre kompletnejšie čistenie stroja pri výmene čokolády
- systém miešania na rovnomerné tavenie
- nočný cyklus
- automatické zapnutie / vypnutie
- týždenný časovač na zapnutie stroja
VOLITEĽNÉ
- zariadenie na obojstranné poťahovanie čokoládou
- zariadenie na zdobenie
- čiastočný systém poťahovania
- regulátor rýchlosti šneku, poťahovania alebo prúdenia vzduchu
- pneumatický dávkovač
- dávkovacia hlava podľa potrieb zákazníka
TECHNICKÉ INFORMÁCIE
Verzia | MAESTRIA |
Kapacita čokolády | 60 kg |
Produkčná kapacita | 160 kg/h |
Rozmery (ŠxHxV) | 900 x 920 x 1600 mm |
Príkon | 3,3 kW |
Napájanie | 220 - 380 V / 1 - 3 fázy / 60 Hz |
Hmotnosť | 360 kg |